Blog

Koningsdag inhaker

Aankomende dinsdag 27 april is het Koningsdag. Helaas kunnen we het niet echt vieren dit jaar. Wat we wel kunnen doen is met social media inhaken op deze dag.

Slim gebruik maken van actualiteiten, dat noemen we inhaken. Pak je het goed aan, dan zorgt jouw inhaker voor een groot bereik en positieve merkassociatie op social media. 

Koningsdag of bijvoorbeeld Moederdag is een voorspelbare actualiteit. Dit staat op de kalender en zijn goed voor te bereiden en in te plannen. Je kunt ook inhaken op onvoorspelbare actualiteiten. Dit kan bijvoorbeeld extreem weer zijn of een bekende Nederlander die iets opvallends doet of zegt. 

Hoe maak je nu een leuke Koningsdag inhaker? 

Koningsdag betekent; oranje, feest, oranjebitter, tierelantijnen, geschminkte gezichten en normaal gesproken vele activiteiten. Houdt deze gedachte vast en maak een leuke, spontane foto op jouw bedrijf. Wat maakt jouw bedrijf bijzonder en wat wil je uitdragen naar buiten?  

Maak dan een leuke aansprekende tekst. Maak gebruik van hashtags en voeg daar actuele hashtags aan toe zoals; #Koningsdag #oranje 

 

Tevreden? Delen maar! 

Succes,

Wija

Meer weten?

Wija digital marketing | Rijksweg 236 | 9423 PH Hoogersmilde | +31 (0) 592 45 93 80