Blog

Week van het Nederlandse voedsel een groot succes!

Vrijdag 8 oktober tot en met zaterdag 16 oktober 2021 was de 3e editie van de Week van het Nederlandse Voedsel.

We daagden iedereen uit om een week lang van Nederlandse bodem te eten. Waarom? Omdat dit veel beter is voor onze planeet, onze dieren, voor onszelf en onze portemonnee. Gebruik van Nederlands voedsel is immers de makkelijkste manier om via voedsel bij te dragen aan duurzaamheid!

Duurzaamheid is een steeds groter thema, mensen willen hier graag vorm en inhoud aangeven echter doordat alles altijd maar verkrijgbaar is, halen mensen de raarste capriolen uit om duurzaam bezig te zijn.
Het is helemaal niet vanzelfsprekend dat we drie keer per dag ons bord vol eten kunnen leggen, en dat veel verse producten het hele jaar rond verkrijgbaar zijn in de supermarkt. Terwijl duurzaam bezig zijn, zo simpel is, haal je voedsel van dichtbij en eet met de seizoenen mee.

Voor deze derde editie wil ik hartelijk bedanken;

  • Gedeputeerde Henk Jumelet (CDA)
  • Klaas Kasma (columnist Klaas Kookt Dagblad van het Noorden)
  • Restaurant Autentieq Assen
  • Café Lodewijk Napoleon Assen
  • Grand Café 't Wapen Assen
  • Restaurant Touché Assen
  • Geitenboerderij Pronkjewail
  • Aspergebedrijf Hoorn
  • Het Varkenshoff
  • Restaurant Black Tie
  • Zeevishandel Nijboer 
  • Saskia van Gend
  • Giske Warringa
  • José Welhuis
  • Annemiek Koekoek
  • Sietske Hilhorst
  • Rianne Pots
  • Kjeld Vosjan

Volgend jaar gaan we voor een minstens net zo succesvolle editie!

Persberichten:
Seizoensgebonden is lekker (DvhN)
Assen staat stil bij Week van het Nederlandse Voedsel

Of kijk op de website van De Week van het Nederlandse Voedsel.

Meer weten?

Wija digital marketing | Rijksweg 236 | 9423 PH Hoogersmilde | +31 (0) 592 45 93 80