Melkveestudieclub

Hoe word ik als boer weer gerespecteerd en gewaardeerd met mijn bedrijf in mijn directe omgeving?

Wat leer je?

De visie voor het voorbestaan van jouw bedrijf verder ontwikkelen door de nu zo noodzakelijke C van communicatie te integreren in je bedrijfsstrategie.
Het helpt jou om het verhaal van jou en jouw bedrijf helder te positioneren, waarom doe je de dingen die je doet, wat is je toekomst visie en waarom geloof je in jouw bedrijf, waar ben je trots op en waarom ben je waardevol voor je omgeving.

Wat gaan we doen?

Actief leren communiceren in studiegroepverband.

Wij zijn geïnspireerd door de Bloembollen-sector.

Twee nare Zembla uitzendingen en acties van o.a. Bollenboos met als doel het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verbieden en daarmee het bestaansrecht van de sector te vernietigen.

De bollenboeren lieten dit niet gebeuren, zij namen het initiatief en startten een communicatieactie met behulp van onder andere de social media om het echte verhaal te vertellen. Met als gevolg veel positieve media berichten en initiatieven zoals fietsroutes langs prachtig gekleurde bollenvelden.

Om dit zelfde verhaal te ontwikkelen zal duidelijk moeten worden:

  • Wie zijn we
  • Wie we graag willen zijn
  • Hoe willen we dat de omgeving over ons denkt / spreekt
  • Hoe gaan we dit duidelijk maken
Melkveestudieclub

Waarom

Voor waardering en respect is het belangrijk om een comunicatiestrategie te ontwikkelen als antwoord op de ¨georganiseerde¨ weerstand tegen de melkveehouderij sector. Hierbij is het van groot belang dat we allemaal hetzelfde verhaal vertellen. Wat dit verhaal is leer je bij de melkvee studieclub.

Interesse gekregen in de Melkveestudieclub?

Meldt u nu aan!

Datum: op aanvraag
Ontvangst : 19.15 uur
Aanvang :
Adres: Rijksweg 236, Hoogersmilde

Wat wij willen is proactief communiceren over de melkveehouderij, in plaats van te reageren op negatieve media berichten. Zodat "actiegroepen" en vele anderen minder ruimte hebben om hun "waarheid" te presenteren aan de buitenwereld en ons het werken onmogelijk te maken.

Melkveehouder Geke Enting

Zo leuk is de Melkveestudieclub!

5 juli 2019 zijn we met een groot aantal deelnemers van de Melkveestudieclub een dagje opstap geweest naar Dokkum om inspiratie op te doen bij Brouwerij Dockum en ZUCO.

Brouwerij Dockum

Brouwerij Dockum brouwt op ambachtelijke en authentieke wijze traditionele bierstijlen zoals Herfstbok, Blond, Weizen en Tripel, maar ook opkomende bier stijlen zoals Stout en Gruitbier. Tijdens de rondleiding zijn we alles te weten gekomen over het brouwproces en hebben we heerlijke speciaalbieren kunnen proeven.

ZUCO

Zuivelcoöperatie ZUCO ofwel de samenwerking kan uniek genoemd worden. Deze is ontstaan uit chemie tussen een melkveehouder en een kok. Ondernemers uit verschillende hoeken van de economie die elkaar vonden als leverancier en afnemer. De melkveehouder als creatieve agrarische ondernemer die zijn rundvlees verkocht aan de kok die als horeca ondernemer open stond voor eerlijke en lokale producten. We hebben hier genoten van een heerlijk ijsje die uit deze bijzondere samenwerking voort is gekomen.
Melkveestudieclub

Ervaringen van leden!

In de Ambassadeurstrainingen voor TeamAgroNL gegeven en verzorgt door Wija Digital Marketing veel opgestoken. Een gedreven vakvrouw die haar kennis en kunde met passie overbrengt op de enthousiaste Ambassadeursgroep. Geleerd dat een berichtje op Twitter meer mogelijkheden en bereik kan generen. Dat zegt deze pluimveeman op klompen.

Jan Brok

We zijn ondertussen allemaal ondernemer geworden in de melkveehouderij, althans zo zien we onszelf graag. Maar met ons eigen imago gaan we nog niet als ondernemers om. Dat moeten we inzien en aanpakken.

Hans Brinke

Enthousiaste begeleiding gehad waar we veel aan hebben, bedankt!

Karin Bergmans

To-the-point, helder en begrijpelijk. Mooie training voor hen die meer willen leren dan hoe je berichtjes op social media plaatst. Niet alleen over de knikkers maar ook over het spel. Aanrader

Antje Kingma
Image
online communicatiemiddelenmix
online communicatiemiddelenmix

Meedoen met de Melkveestudieclub?

Een beller is sneller!

Voor meer informatie kunt u altijd even een belletje doen:

 +31 (0)592 459 380

Hoe groter de groep mensen die enthousiast met ons meedoen, hoe groter ons bereik, hoe gemakkelijker we de sector positief in beeld kunnen brengen. Weet je nog iemand die dit leuk vindt en graag mee wil helpen? Laat het ons weten dan nodigen we hem / haar uit.

Wija digital marketing
Rijksweg 236
9423 PH Hoogersmilde
+31 (0) 592 45 93 80

Wija digital marketing helpt u als ondernemer bij het genereren van business optimaal gebruik te maken van het internet. Follow us!